Instagram Algoritması Nasıl Çalışır ve Maksimum Erişim Nasıl Sağlanır?

Instagram Algoritması Nasıl Çalışır ve Maksimum Erişim Nasıl Sağlanır?

Instagram Algoritması Nasıl Çalışır ve Maksimum Erişim Nasıl Sağlanır?

 

Instagram bugünlerde kullanıcıların hayatlarının fotoğraflarını paylaştığı bir sosyal ağdan daha fazlası haline geldi. Bu, çok sayıda ilgi alanına ve farklı hedeflere sahip kullanıcıları bir araya getiren büyük bir platformdur. Bazıları için Instagram, hayatınızı paylaşmak veya sık sık görüşemeyeceğiniz eski tanıdıkların hayatlarını takip etmek için bir fırsattır, ancak bazıları için reklam vermek ve yeni müşteriler çekmek için harika bir platformdur. İlk hedef geniş bir kitleye ulaşmayı gerektirmiyorsa, kişi kendisini ilgilendiren hesaplara abone oluyor ve Instagram'da dedikleri gibi "kendisi için" oturuyorsa, ikincisi daha küreseldir. Müşteriler ve aboneler, yalnızca kullanıcı bu aracın ilkelerini anladığında sayfaya gelir. Ve ikinci hedefe ulaşmak için konuyu incelemek ve özellikle anlamak gerekir.

 

Algoritmaların anlamını neden anlıyoruz? Maksimum kapsamı, beğenileri, görüntülemeleri ve yorumları daha fazla sayıda elde etmek için.

 

Algoritmaların işleyişiyle ilgili birçok efsane ve varsayım vardır. 2020 yılının sonunda Instagram uzmanları, algoritmaların anlamını açıkladı ve bunlarla ilgili bazı konulara açıklık getirdi. Peki algoritmalar gerçekte nasıl çalışır? 

 

En ilginç anlardan biri de gönderilerin akışının kronolojik sırayla değişmemesi. Sistem, kullanıcı tercihlerini inceler ve belirli bir kişinin ilgisini çekme olasılığı en yüksek olan gönderiler, akışın en üstünde yer alır. Yani, bir kullanıcı belirli bir konunun veya yazarın gönderilerini ne kadar çok okursa, bu konunun akışının en üstünde yer alma ve ayrıca bir reklam olarak sunulma olasılığı o kadar yüksektir.