İnstagram Bayilik Paneli

İnstagram Bayilik Paneli

 

İNSTAGRAM BAYİLİK PANELİ

2017 Yılı İnstagram üzerinden canlı videoların tanıtımını gördü. Şimdi sergileyecek bir markanız varsa bunu yapmanın en iyi yollarından biri İnstagram canlı videolar. Yapılan bir araştırmaya göre, müşterilerin% 80'i aynı markanın bloglarını okumak yerine canlı video izlemekten yanaydı. 

Bu çağda yaşamak, her türlü çevrimiçi varlığı olan herhangi bir marka için her zamankinden daha önemli hale geldi. Canlı yayın yapmak, markanın müşterilerine sağladığı herhangi bir faydayı kaçırmak istemedikleri için insanların oturmasına ve dikkat etmesine neden olabilir. 

İnstagram Facebook dışında diğer sosyal medya platformlarından daha fazla olan 1 milyara yakın aktif kullanıcıya sahip. Bu nedenle İnstagram üzerinden canlı yayına geçmek, çok fazla trafik toplayabileceğinden markanız için çok faydalı olacaktır.

Markanızın neden İnstagram canlı stratejisi olmalı

Yukarıda da belirtildiği gibi İnstagram 1 milyar aktif kullanıcıya sahip ve bu sayede onu en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline getiriyor. İnstagram, İnstagram üzerindeki baskın yaş grubu 18 ile 29 arasında olduğu için bin yıllık kalabalığa bağlanmanın en iyi yoludur. 

 

Aşağıda, markanızı İnstagram üzerinden canlı yayınlamanın birkaç faydası belirtilmiştir-

 

instagram üzerinden canlı yayın yapıyorsanız İnstagram algoritması canlı videonuzu öncelikli olarak yerleştirir. Bu, ortada herhangi bir yere yerleştirilmekten daha fazla trafik sağlayabilir. 

İnstagram üzerindeki canlı videolar, markalar ve müşterileri arasındaki etkileşimi artırabilir ve tüm sorgular oraya kendi başına alınabilir.

Canlı yayın yapmak, müşteriler ve marka arasında daha iyi ilişkiler kurulmasına da yardımcı olabilir. 

Bir marka hayata geçerken kendi kişiliğine sahiptir. Bu nedenle markaya kimlik kazandırmada yardımcı olur.

İnstagram canlı nasıl kullanılır

İnstagram canlı, markanıza son derece fayda sağlayabilecek önemli bir özelliktir. Bir markanın takipçileriyle bağlantı kurmasına ve yenilerini çekmesine yardımcı olur. İnstagram live'ı nasıl kullanacağınızdan şüpheniz varsa aşağıdaki adımları izleyin- 

 

Adım 1: İnstagram üzerinden bir video başlatmak için uygulamayı veya siteyi açmanız ve sağ üst köşedeki kameraya tıklamanız veya sağa kaydırmanız gerekir. Artık İnstagram hikayeler bölümünde olacaksınız.

 

Adım 2: Hikayeler bölümünün altında, birden fazla seçenek size sunulacaktır. Canlı seçeneği size sunulana kadar sağa kaydırın ve canlı videonuzu başlatmak için üzerine tıklayın.

 

Adım 3: Canlı videoyu yayınlamadan önce, sol üst köşede sağlanan İnstagram hikayesi ayarını ziyaret edebilirsiniz. Burada hikayenizle ilgili birden fazla seçenek sunulacak, ayarları isteğinize göre seçebilirsiniz. 

 

Adım 4: Canlı videolar genellikle canlı yayın bittikten sonra kaybolur, ancak yayından sonraki 24 saat boyunca da kullanılabilir olmasını tercih edersiniz. 

 

İnstagram canlı yayınındaki içeriği yönetme

İnstagram üzerinden canlı yayına girdiğinizde içeriği yönetmek de çok önemli bir şey. İzleyicinin canlı videoyu izlemeye devam edip etmeyeceğine veya birkaç saniye veya dakika sonra çekip bırakmayacağına karar veren içeriğinizdir. 

İçeriğinizin ilgi çekici olduğundan emin olun. Sağ üst köşede yayın yaptığınız süreyi de görebilirsiniz. Canlı sohbetteyken yorum bırakmaları için onları teşvik ederek kitlenizle etkileşim kurabilirsiniz. 

Canlı yayına başlamadan önce, canlı yayına gideceğiniz tarih ve saati izleyicilere bildirmeniz en iyisi olacaktır. Bu, izleyicilerin canlı yayınınız için zaman ayırmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, gerekli olduğunu düşünüyorsanız ve seçenek sağ alt köşede sağlanmışsa, canlı sohbetlerinize yorum yapmayı da kapatabilirsiniz. 

İnstagram live'ı profesyonel gibi kullanma ipuçları

İnstagram, her yaş grubundan insanın takip ettiği bir trend. Platformun yaratıcılığa ihtiyacı olsa da ve kesinlikle sahip olduğunuz, canlı yayınınıza yerinde bir strateji ile başlamalısınız. Canlı yayınınızı bir profesyonel gibi yayınlamak için izleyebileceğiniz birkaç ipucu aşağıdadır.

Yayınınızı hazırlayın: Gerekli tüm şeylere sahip olun ve videonuzun iyi bağlantıya ve dikkat dağıtıcı olmayan bir arka plana sahip bir yerden yayınlandığından emin olun.

Canlı videonuz için bir amacınız olsun: Aklınızdaki bir fikirle hayata geçin, yerinde fikirlerle gelmeyin.

Canlı yayını önceden tanıtın: Canlı yayınınızı maksimum sayıda kişinin görmesini sağlamak için, insanların yayınınıza zaman ayırmasına yardımcı olabileceğinden, yayınınızı tanıtın.

Bir monologda devam etmeyin: Yayını ilginç tutun, komik bir şeyler yapın veya mesajınızı iletme şeklinizi değiştirmeye devam edin.

Zamanı aklınızda bulundurun: Çok uzun süren canlı videolar sıkıcı olma eğilimindedir ve izleyiciler bir süre sonra izlemeyi bırakabilir.

Sonuç 

İnstagram üzerinden canlı yayın yapmak, İnstagram üzerinde bulunan kitleye bağlanmanın etkili ve basit bir yoludur. Sizin açınızdan biraz yaratıcılık, ömür boyu takipçi edinmenize ve markanızı farklı yaş grupları arasında daha popüler hale getirmenize yardımcı olabilir.  Ancak sadece birkaç marka izleyicileriyle başarılı bir şekilde bağlantı kuruyor. İşte bu yüzden instagram bayi paneli, markaların ürünlerini kolayca satmaları için kitleleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı oluyor.