INSTAGRAM IÇERIK TANITIM STRATEJISI NASIL OLUŞTURULUR? HANGI AŞAMALARDAN OLUŞUR?

INSTAGRAM IÇERIK TANITIM STRATEJISI NASIL OLUŞTURULUR? HANGI AŞAMALARDAN OLUŞUR?

INSTAGRAM IÇERIK TANITIM STRATEJISI NASIL OLUŞTURULUR? HANGI AŞAMALARDAN OLUŞUR?

Birisi içerik stratejisi oluşturma sürecinin çok karmaşık ve uzun olduğunu düşünüyor. Bazıları için hiç de zor değil. Bir hedefe ve ona nasıl ulaşılacağına karar vermelisiniz.

 

Stratejinin önemli bileşenleri şunlardır:

 

1. Görsel kısım

Bu, ürününüzü ve işletmenizi Instagram sosyal ağında tanıtmayı içeren planın en önemli noktasıdır. Dikkat çekmeyi ve abonelerle bağ kurmayı garanti etmek için farklı uygulama uygulamalarıyla sekiz türe ayrılmıştır.

 

Kendinizle ilgili bilgileri insanlarla paylaşmanın en kesin yolu fotoğraflardır. Bu fırsattan yararlanmamak aptallık olur. Fotoğrafların kaliteli olmasına ve izleyiciyi yakalamasına özen göstermekte fayda var. Yüzlü fotoğraflar, yüzsüz fotoğraflardan daha fazla beğeni alıyor. Fotoğrafların kalitesi, yüksek çözünürlükleri de büyük önem taşıyor. Ayrıca yayınlar, Instagram'daki görsellerin boyut ve format gereksinimlerini karşılamalıdır. Ana hedef, insanları çekmeye yardımcı olacak kendi kurumsal kimliğinizi oluşturmak olmalıdır.

 

Görsel içeriğin ikinci bileşeni infografiklerdir. Bu, gerçeklerin, orijinal fikirlerin ilginç sunumunu yapmanıza ve bunları halka iyi bir şekilde aktarmanıza olanak tanır. Sonuçları, popüler hikayeleri, istatistikleri ve benzeri şeyleri göstermek için infografikler kullanılabilir.

 

Üçüncü bileşen, ilham veren kelimelerin olduğu bir fotoğraftır. Bu tür içerikler sıklıkla paylaşıldığı için popülerliği etkiler. Hazırlaması ve yerleştirmesi çok kolay, genelde herkes beğenir.

 

Dördüncü an videodur. Çok sayıda video işletme hesaplarını içerir. Videolar, markaların gelecekteki satın alımlarını doğrudan etkiler. En popüler video türleri referanslar, incelemeler, röportajlar, eğitim videoları, talimatlardır.

 

Beşinci bölüm memlerdir. Evrenseldir ve hesap sahibini halka yakınlaştırmayı ve gerilimi ortadan kaldırmayı amaçlar.

 

Ayrıca canlı yayınlar yayınlayarak ilerleyebilirsiniz. Giderek daha popülerler. Kullanıcıların çoğu canlı yayınları içeriği canlı kıldıkları için tercih etmektedirler.

 

Hikayeler, en iyi tanıtım seçeneklerinden biridir. Onlarla kimin ve kaç kişinin hikayeleri izlediğini anlayabilirsiniz. Ayrıca her zaman kullanılabilirler ve hikayeler ne kadar iyi olursa, o kadar çok insan dahil olur.

 

Sekizinci bileşen özeldir ve birçok avantajı vardır ve yatırım gerektirmez. Çok çarpıcı bir örnek, yayınları gerçekçi olmayan sayıda beğeni ve yorum alan GoPro'dur.

 

2. Metin

Markanıza olan ilgiyi artırma arzusu varsa, metinle çalışmak da gereklidir. İyi, kısa ve öz metin, görselleştirmeden bile daha faydalı olabilir. Ana şey, gerekli sayıda karakter içinde kalmak ve müdahaleci görünmemek. Ayrıca, hashtag'leri de unutmayın. Gönderileri sınıflandırmaya ve müşterileri bulmaya yardımcı olurlar.

 

3. Öne Çıkanlar

Bu kelimeye kayıtlı hikayeler denir. Bu, kitlenin hesapta gezinmesine yardımcı olur. Bu, katalogları, fiyatları ve daha fazlasını içerebilir. Öne Çıkanlar Gerçek'te mevcuttur. Her öne çıkan sayfa benzersiz olmalıdır.

 

Tüm bu bileşenler, yararlı bilgilerin izleyicilere doğru sunumu için tek bir çalışma sistemi oluşturur.