TIKTOK BAŞARI SIRLARI

TIKTOK BAŞARI SIRLARI

TIKTOK BAŞARI SIRLARI

TikTok mobil uygulaması dünya çapında faaliyet göstermektedir ve hizmetin özü, çeşitli küçük videoları geniş bir kitleyle paylaşmaktır. Proje, farklı sosyal ağlardan en ilginç ve eğlenceli olanları bir araya getirdi ve sonunda 500 milyon kullanıcıdan oluşan bir izleyici kitlesiyle TOP-10 en iyi sosyal ağ arasına girdi. TikTok, 2018'den beri dünyanın en çok indirilen mobil uygulamalarından biri olarak gösteriliyor!

 

Promosyonun ana aşamaları

TikTok projesi, Sensor Tower reytinginde facebook ve whatsapp'tan daha gerilerde kalsa da Instagram uygulamasının çok ilerisinde. Bu, geliştiricilerin gerçek bir başarısı olarak adlandırılabilir.

 

Uygulama, Musical.ly kapatıldığında gerçekten yükselişe geçti ve uygulamaların benzer işlevselliğe sahip olması nedeniyle projenin yaklaşık 100 milyon kullanıcısı TikTok'a katıldı. Böylece başlangıçta Çinli izleyici kitlesini hedefleyen TikTok uluslararası arenaya giriş yaptı. Bugün Çin'de yaklaşık 300 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama, Musical.ly ile birleştirilmeden önce Batı ülkelerindeki uygulama mağazalarında tanıtılmıştı.

 

İki projenin birleştiği tarihte TikTok uygulamasının Rus kitlesi zaten 838.000 kullanıcıydı. Ekim 2018'de uygulama, Google Play sistemindeki mobil cihazlar için ücretsiz uygulamalar sıralamasında 7. sırada, App Store sıralamasında ise 14. sırada yer aldı.

 

Uygulama hedef kitlesi

Yaşlı insanlar bu sosyal ağdan gelen materyalleri belli bir şaşkınlıkla algılıyor, bu nedenle bu projenin yetişkinler için olmaktan çok uzak olduğunu söyleyebiliriz. TikTok'un özelliği, videonun başarısı yaratıcı fikirlerden ve video düzenleme becerilerinden oluştuğu için sadece yazmak için değil konuşmak için de herhangi bir şey gerektirmemesidir.

 

TikTok'un temel amacı, kullanıcıların yaratıcı fikirleri ve komik anları, ayrıca yeni bilgileri ve ilginç gerçekleri paylaşmaları için koşullar yaratmaktır. Kullanıcılar, çok sayıda filtre ve maskenin yanı sıra fotoğraflar ve videolar için çıkartma ve dekorasyonlara sahiptir.

 

Uygulama ağırlıklı olarak gençler ve gençler tarafından kullanılır. Aktif olarak farklı nitelikte videolar yayınlıyorlar ve ayrıca diğer kullanıcıların videolarına uygun tepkiler gönderiyorlar. Canlı yayın şeklinde hem haber hem de "hikaye" formatında videolar yayınlayabilirsiniz ve her kullanıcı kendisi için en uygun ve kabul edilebilir seçeneği seçer.